Shirley Shelkers
03/25/2024
1 min
0

Jonge loodgieters, helemaal in!

03/25/2024
1 min
0

Wow, het lijkt erop dat loodgieterswerk steeds hipper wordt, vooral onder jongeren. Nieuwe cijfers van de Kamer van Koophandel en Techniek Nederland laten zien dat het aantal jonge loodgieters in Nederland flink is gestegen, en ja, dat geldt ook voor Noord-Holland. In de afgelopen vijf jaar zijn er in die regio maar liefst 141 loodgieters tussen de 20 en 29 jaar bij gekomen. Dat is nogal wat!

In heel Nederland zien we dezelfde trend. Waar we in het begin van 2019 nog 632 jonge loodgieters hadden, zijn dat er nu 1395. En het leuke is dat niet alleen jongeren de weg naar dit vak vinden; het aantal loodgieters van alle leeftijden (tot zeventig jaar oud!) is de afgelopen vijf jaar gestegen.

Waarom deze groei? Nou, volgens de mensen van Techniek Nederland heeft het te maken met het groeiende belang van het vak. Loodgieters spelen een cruciale rol bij het verduurzamen van woningen en het aanpassen aan het veranderende klimaat.

En wist je dat steeds meer jongeren kiezen voor een loodgietersopleiding? Serieus, het aantal leerlingen dat het technische profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) volgt, is in 2022 met 8 procent gestegen. Dus ja, de toekomst van loodgieters ziet er zonnig uit!

Goes Plooy: Jouw volgende avontuur?

Bij Goes Plooy, een echt tof bedrijf in dit vakgebied, zijn we mega trots op ons team van enthousiaste vakmensen die altijd gaan voor succes en innovatie. We staan bekend om onze topklasse projecten en we zijn echt gericht op veiligheid en het welzijn van ons team.

En hey, als jij een enthousiaste loodgieter bent en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, dan is dit misschien wel jouw kans! Wij zijn op zoek naar nieuwe teamleden, dus waar wacht je nog op?


 Solliciteer nu via hrm@goes-plooy.nl of kijk op  https://www.goesplooy.nl/loodgieter/

Reacties
Categorieën