De wereldwijde vraag naar warmtepompen versnelt door de energiecrisis
13 december 2022 

De wereldwijde vraag naar warmtepompen versnelt door de energiecrisis

De vraag naar warmtepompen zal vanwege de huidige wereldwijde energiecrisis naar een recordhoogte gaan stijgen aldus het Internationaal Energieagentschap (IEA). In het eerste wereldwijde rapport van de IEA-rapport 'The Future of Heat Pumps' staat o.a. dat de versnelde uitrol van warmtepompen het meest zichtbaar is in de Europese Unie. Sinds 2021 is de verkoop van warmtepompen hier al gestegen met 35 procent.


Warmtepompen om aardgasverbruik te verminderen

Volgens directeur Fatih Birol van het Internationaal Energieagentschap zijn warmtepompen een onmisbaar onderdeel van elk plan om de uitstoot te verminderen en om de klimaatdoelstellingen te behalen. 

Overheden zullen de burgers wel moeten ondersteunen, omdat de investeringskosten hoog zijn. In Nederland gebeurt dit ook, je kunt subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp. De warmtepomp moet dan wel onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Het subsidiebedrag ligt tussen de 500 en 2.500 euro. En wist u dat er zijn nog meer subsidies en leningen beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen aan uw woning? Bekijk hiervoor de subsidiewijzer voor de mogelijkheden in uw gemeente. 


Aanvraagformulier voor een warmtepomp

Heeft u ook interesse in de aanschaf van een warmtepomp en wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn van een warmtepomp in uw woning? Vul dan ons aanvraagformulier voor een warmtepomp in, zodat wij u verder kunnen helpen. 
 

Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen