GOES PLOOY, DÉ INSTALLATEUR VOOR WARMTEPOMPEN
IN DE REGIO HEILOO EN HAARLEM

De steeds verder stijgende gasprijzen en het Europese klimaatakkoord vragen om duurzame en energiezuinige verwarmingssystemen met minder gasverbruik en een lagere CO² uitstoot. Het kabinet heeft in mei 2022 zelfs besloten dat vanaf 2026 bij vervanging van uw CV installatie een hybride of elektrische warmtepomp verplicht wordt. 


Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw woning of bedrijfspand te verwarmen, dan is een (hybride) warmtepomp de oplossing. Een warmtepomp is een zeer energiezuinig systeem dat energie uit de buitenlucht of uit de grond haalt en die gebruikt voor verwarming en/of koeling van uw woning of bedrijfspand. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Maakt u daarnaast ook gebruik van zonnepanelen, dan wordt uw huis of bedrijfspand volledig energieneutraal en milieuvriendelijk verwarmt en kunt u veel geld besparen.

aanvraagformulier warmtepomp

Heeft u interesse in een warmtepomp? Vul dan eerst onderstaand formulier in, zodat wij u kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden in uw woning. 

lucht-water warmtepomp

Een luchtwarmtepomp verwarmt uw woning met behulp van buitenlucht. Een luchtwarmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht en de binnenunit zorgt voor de warmte in uw huis. Het voordeel van een luchtwarmtepomp is dat deze zomers ook voor verkoeling kan zorgen.


U kunt ook kiezen voor een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp combineert een (bestaande) CV ketel met een warmtepomp. Deze samenwerking is de totaaloplossing voor duurzame warmte en een grote constante hoeveelheid tapwater, het hele jaar door, ook bij lage buitentemperaturen. Bij een hybride systeem zorgt de CV ketel voor warm tapwater zoals u gewend bent, maar de warmtepomp verwarmt uw huis. De CV ketel neemt dit alleen over als de buitentemperatuur lager is dan ca -7 graden Celsius. In samenwerking met Daikan heeft Intergas bijvoorbeeld een hele mooie oplossing voor een CV ketel in combinatie met een warmtepomp die zorgt voor een constante hoeveelheid warm tapwater en een aangename temperatuur in uw woning, ook als de buitentemperatuur lager is van -7 graden Celsius.


Ook Remeha heeft een verwarmingsoplossing in de vorm van een hybride warmtepomp, de Elga Ace.  Dit hybride warmtepompsysteem heeft de beste prijs-prestatieverhouding in de markt. Met de Opentherm thermostaatsturing wordt de warmtevraag in uw woning optimaal geregeld en produceert de warmtepomp nooit meer warmte dan dat er nodig is.


En de hybride warmtepomp Aurea Hybride add-on van Groupe Atlantic is door de consumentenbond zelfs getest als de meest compacte hybride warmtepomp met de laagste investering en de kortste terugverdientijd. De complete test van de consumentenbond leest u hier. 

Grondgebonden warmtepomp

Een grondgebonden warmtepomp verwarmt uw woning door energie uit de bodem te onttrekken. Deze warmtepomp wordt vaak gebruik voor nieuwbouw in combinatie met vloerverwarming. Een grondwarmtepomp maakt gebruik van een open of gesloten systeem. Er moet een bron worden geboord tot ongeveer 150 meter diepte, afhankelijk van de warmtebehoefte. Welke grondwarmtepomp het meest geschikt is voor uw woning hangt af van de hoeveelheid warmte die u nodig heeft.

ventilatie warmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van uw woning. Bij een ventilatiewarmtepomp heeft u geen buitenunit nodig en er wordt ook geen gebruik gemaakt van een bodembron. Deze vorm warmtepomp is zeer geschikt voor kleinere woningen zoals flats en appartementen. Er zijn verschillende soorten ventilatiewarmtepompen op de markt. Wilt u weten of uw woning hiervoor geschikt is en welke warmtepomp voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op.

WIST DAT U ER SUBSIDIES BESCHIKBAARBAAR ZIJN OM UW HUIS TE VERDUURZAMEN?

Wilt u uw woning verduurzamen, dan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Om mensen te stimuleren hun woning te verduurzamen heeft de overheid de ISDE (Investerings Subsidie voor Duurzame Energie) voor een (hybride) warmtepomp in 2022 zelfs van 20% naar 30% wordt verhoogd. Deze extra overheidssubsidie is bedoeld om de installatie van een warmtepomp als alternatief voor een CV ketel nog aantrekkelijker te maken voor de consument. Kijk op de energiesubsidiewijzer of u in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie of kijk op Investeringssubsidie duurzame energie voor een subsidie vanuit de overheid.


OP ZOEK NAAR EEN BETROUWBARE INSTALLATEUR VOOR UW WARMTePOMP?