Duurzame maatregelen verdienen sneller terug
22 augustus 2022 

Duurzame maatregelen verdienen sneller terug

Doordat de energieprijzen nog steeds blijven stijgen willen steeds meer mensen hun woning versneld verduurzamen. In opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) rekende de CE Delft bijvoorbeeld uit dat de terugverdientijd van het aanbrengen van isolatie in een slecht geisoleerde woning nu nog maar 6 jaar is. De hoge energieprijzen zorgen er zelfs voor dat de gemiddelde terugverdientijd van verduurzamingsmaatregelen ten opzichte van begin 2021 nu al 3x keer korter is. Dat maakt het dus wel heel interessant om je huis te verduurzamen. 

Volgens Olof van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie is verduurzaming de kortste, zekerste en blijvende weg naar een lagere energierekening.

Duurzame subsidiemogelijkheden van de overheid

Wilt u uw woning verduurzamen, dan zijn er ook verschillende subsidiemogelijkheden. Om mensen te stimuleren hun woning te verduurzamen heeft de overheid bijvoorbeeld de ISDE (Investerings Subsidie voor Duurzame Energie) voor een (hybride) warmtepomp in 2022 verhoogd van 20% naar 30%. Deze extra overheidssubsidie is bedoeld om de installatie van een warmtepomp als alternatief voor een CV ketel nog aantrekkelijker te maken voor de consument. Kijk op de energiesubsidiewijzer of u in aanmerking kunt komen voor gemeentelijke subsidie of kijk op Investeringssubsidie duurzame energie of u in aanmerking komt voor een subsidie vanuit de overheid. 

Goes Plooy, duurzame installateur voor warmtepompen

Heeft u advies nodig over de mogelijkheden van een warmtepomp in uw woning? Dan kunnen de bespaaradviseurs van Goes Plooy u uitstekend van dienst zijn. Vul ons aanvraagformulier voor een warmtepomp in, zodat wij u een goed advies kunnen geven. Heeft u eerst nog vragen? Neem dan contact met ons op. 
 

Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen