Subsidie voor verduurzaming van uw woning
31 januari 2023 

Subsidie voor verduurzaming van uw woning

De subsidiemogelijkheden voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) zijn dit jaar verruimd. Wilt u uw woning verduurzamen in verband met de steeds verder stijgende energiekosten, dan kan dit ook voor u interessant zijn. Woningeigenaren, particuliere verhuurders, bedrijven en verenigingen komen hiervoor in aanmerking. 

Er is door de overheid maar liefst 350 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van woningen. Denk hierbij aan (hybride) warmtepompen, zonneboilers, isolatie van uw woning, aansluitingen op het warmtenet, maar ook de aanschaf van een elektrische kookplaat. Het budget voor dit jaar is zelfs verhoogd met 122 miljoen euro. 

Doordat de energiekosten vorig jaar explosief zijn gestegen, was er al veel vraag naar deze investeringssubsidie en dit jaar zijn de mogelijkheden voor subsidieaanvraag zelfs verruimd. Daarnaast is het nu mogelijk om al bij een enkele isolatiemaatregel in aanmerking te komen voor deze subsidie, voorheen was dit alleen mogelijk bij het nemen van twee isolatiemaatregelen. 


Hoe kunt u uw huis energiezuiniger maken?

Afhankelijk van de woning waarin u woont, zijn er tal van maatregelen te treffen om uw woning energiezuiniger te maken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, isolatieglas, de aanschaf van een (hybride) warmtepomp of het aanbrengen van zonnepanelen. Omdat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien, heeft de overheid hier een handige tool voor ontwikkeld 'Verbeter je huis'. Met deze tool kunt u eenvoudig checken welke mogelijkheden er zijn om uw woning energiezuiniger te maken en welke kosten u  hiermee bespaart. 

Daarnaast vindt u tegenwoordig in ongeveer 145 gemeentes in Nederland een Duurzaam Bouwloket, waar u terecht kunt voor gratis en onafhankelijke adviezen op het gebied van verduurzaming van uw woning.

Gaat het specifiek over (hybride) warmtepompen, elektrische verewarming of zonnepanelen, dan kunt u uiteraard ook direct bij ons terecht. Onze projectleiders informeren u graag over de mogelijkheden en kosten voor uw woning. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op. 


Geld lenen om uw huis energiezuiniger te maken

Heeft u momenteel geen geld om uw woning energiezuiniger te maken, maar wilt u dit wel graag? Dan is een energiebespaarlening wellicht een uitkomst voor u. Met een energiebespaarlening kunt u tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor het energiezuiniger maken van uw woning en u profiteert dan gelijk van lagere energiekosten. Er zijn zelfs speciale leningen tegen 0% rente beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Lees meer over de energiebespaarlening op de website van het nationaal warmtefonds. 

Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen