Een airco als verwarmingsalternatief in de winter
20 december 2022 

Een airco als verwarmingsalternatief in de winter

Nu de energieprijzen nog steeds ontzettend hoog zijn en er voorlopig nog geen uitzicht is op een daling van de energieprijzen, gaan steeds meer mensen op zoek naar een alternatief voor warmte. Zoals we laatst al aangaven in onze blog over warmtepompen, versnelt de vraag naar warmtepompen hierdoor wereldwijd, maar ook de populariteit van airconditionings neemt toe. Airconditionings verkoelen namelijk niet alleen, maar zij kunnen uw woning ook verwarmen. 

Airconditioning als duurzaam alternatief voor warmte

Airco's die ook kunnen verwarmen worden tegenwoordig veel verkocht onder de naam lucht lucht warmtepomp. Een airco die ook kan verwarmen functioneert namelijk bijna hetzelfde als een warmtepomp. Waar airco's voorheen dure energieslupers waren, voldoen ze nu veelal aan het A+++ label, waardoor ze heel energiezuinig zijn en dus ook veel goedkoper als gas

Het aanschaffen van een airconditioning kan dus heel aantrekkelijk zijn, maar het werkt niet overal. Woont u in een grote woning met meerdere kamers die verwarmd moeten worden, dan heeft u meerdere airco-units nodig, dat maakt een airco als alternatief voor warmte dus minder geschikt. Woont u in een kleinere woning, dan kan een airco juist een prima alternatief zijn om uw woning te verwarmen en energiekosten te besparen.


Wilt u weten of uw woning ook geschikt is voor een airconditioning als alternatief voor warmte? Neem dan contact met ons. 

Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen