Lagere energierekening door het energieplafond
25 oktober 2022 

Lagere energierekening door het energieplafond

Steeds meer mensen hebben moeite om de energierekeningen te betalen, gelukkig komt de overheid nu met een oplossing. Vanaf 1 januari 2023 geldt er namelijk een prijsplafond voor energiekosten voor alle huishoudens. Het maximale tarief voor gas wordt 1,45 tot een verbruik van 1200 kuub. En voor elektriciteit wordt het maximale tarief 0,40 per kWh tot een verbruik van 2900 kWh. Kom je boven dit gemiddelde gebruik uit dan betaal je het tarief zoals  je dit hebt afgesproken met je energieleverancier. Daarnaast ontvangt ieder huishouden in november en december 2022 nog eens een vergoeding van 190,- per maand ongeacht de maandelijkse kosten die je nu betaald aan energiekosten. Betaal je minder energiekosten dan 190,- per maand, dan ontvang je dit bedrag dus evengoed. 


Energietarieven

Heb je nog een energiecontract lopen met relatief voordelige tarieven dan heb je geluk. Moet je binnenkort een nieuw energiecontact afsluiten, dan zijn de tarieven aanzienlijk hoger. Met het energieplafond probeert de overheid je hier nu wel financieel bij te helpen. Als je een nieuw energiecontact moet afsluiten, laat je dan goed informeren. Het kan bijvoorbeeld ook interessant zijn om een contact af te sluiten bij een energieleverancier met dynamische tarieven, waarbij de prijzen per uur kunnen verschillen. De ANWB is hier een goed voorbeeld van, zij sluiten contracten af, waarbij je per dag kunt zien wat stroom en gas per uur kost. Je kunt dit een dag van te voren al zien, waardoor je dus buiten de piekuren je elektrische apparaten zo optimaal en goedkoop mogelijk kunt gebruiken. 


Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen