CO vakmanschap

Nadat de Gasketelwet maar liefst 5x is uitgesteld, moeten (gas)verbrandingsinstallatiebedrijven per 1 april 2023 toch echt in het bezit zijn van een BRL 6000-25 of BRL K25000 certificaat. Vanaf die datum mogen alleen vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingstallaties uitvoeren. Bedrijven zoals wij kunnen alleen gecertificeerd worden als de installatiemonteurs hun CO Vakmanschap kunnen aantonen. En dus kon een gedeelte van onze monteurs weer de schoolbanken in om het certificaat CO Vakmanschap te behalen. Het certificaat CO Vakmanschap is verplicht voor elke monteur die (gas)verbrandingsinstallaties aanlegt, inspecteert en onderhoud. 


Waarom is het certificaat voor CO Vakmanschap zo belangrijk?

In 2015 kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid met een rapport over ongevallen met koolmonoxide Hieruit bleek dat veel ongevallen met koolmonoxide onstaan zijn door verkeerd handelen of nalatigheid van onkundige installateurs. Om dit in de toekomst te voorkomen is de Gasketelwet tot stand gekomen. Woningeigenaren, maar ook huurders en verhuurders kunnen op deze manier een gecertificeerd bedrijf inhuren. Bedrijven die vanaf 1 april 2023 niet over een BRL 6000-25 of een KIWA BRL K25000 beschikken mogen geen werkzaamheden meer verrichten aan (gas)verbrandingsinstallaties, doen ze dit wel dan zijn zij in overtreding. 


Hoe weet u dat u met een gecertificeerd bedrijf te maken heeft?

Bedrijven die gecertificeerd zijn voor het CO Vakmanschap / BRL 6000-25 certicaat kunt u vinden op het platform Centraal Register Techniek. Daarnaast beschikt het bedrijf over het beeldmerk CO Vrij en kunnen zij het certificaat bijvoorbeeld op de website tonen. 


Heeft Goes Plooy een BRL 6000-25 certificaat?

Uiteraard! Goes Plooy is een erkend installateur en beschikt over alle mogelijke certificaten. Zo weet u dat wij alleen met vakkundige en gediplomeerde monteurs aan uw installaties werken. Bekijk onze certificaten hier


 Over de schrijver
Social. Zo kan je mij in één woord omschrijven. Ik tweet, pin, blog, post en deel mijn gedachten en kennis met veel plezier met de wereld! Ik help en verbind daarnaast graag anderen. Creativiteit en content creatie zijn een rode draad in mijn carrière. Sinds april 2021 ben ik werkzaam als Online Marketeer en Social Media Expert bij Goes Plooy.
Reactie plaatsen