Warmtepomp.png

Warmtepompen

De steeds verder stijgende gasprijzen en het Europeese klimaatakkoord vragen om duurzame en energiezuinige verwarmingssystemen met minder gasverbruik en een lagere CO² uitstoot. Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw woning te verwarmen, dan is een warmtepomp de oplossing. Een warmtepomp is een zeer energiezuinig systeem dat energie uit de buitenlucht of uit de grond haalt en die gebruikt voor verwarming en/of koeling van uw woning. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Maakt u daarnaast ook gebruik van zonnepanelen, dan wordt uw huis volledig energieneutraal en milieuvriendelijk verwarmt en kunt u veel geld besparen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. 

Lucht-water warmtepomp

Een luchtwarmtepomp verwarmt uw woning met behulp van buitenlucht. Een luchtwarmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht en de binnenunit zorgt voor de warmte in uw huis. Het voordeel van een luchtwarmtepomp is dat deze zomers ook voor verkoeling kan zorgen.

U kunt ook kiezen voor een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp combineert een (bestaande) CV ketel met een warmtepomp. Deze samenwerking is de totaaloplossing voor duurzame warmte en een grote constante hoeveelheid tapwater, het hele jaar door, ook bij lage buitentemperaturen. Bij een hybride systeem zorgt de CV ketel voor warm tapwater zoals u gewend bent, maar de warmtepomp verwarmt uw huis. De CV ketel neemt dit alleen over als de buitentemperatuur lager is dan ca -7 graden Celsius. In samenwerking met Daikan heeft Intergas bijvoorbeeld een hele mooie oplossing voor een CV ketel in combinatie met een warmtepomp die zorgt voor een constante hoeveelheid warm tapwater en een aangename temperatuur in uw woning, ook als de buitentemperatuur lager is van -7 graden Celsius.

Ook Remeha heeft een verwarmingsoplossing in de vorm van een hybride warmtepomp, de Elga Ace.  Dit hybride warmtepompsysteem heeft de beste prijs-prestatieverhouding in de markt. Met de Opentherm thermostaatsturing wordt de warmtevraag in uw woning optimaal geregeld en produceert de warmtepomp nooit meer warmte dan dat er nodig is.

Grondgebonden warmtepomp

Een grondgebonden warmtepomp verwarmt uw woning door energie uit de bodem te onttrekken. Deze warmtepomp wordt vaak gebruik voor nieuwbouw in combinatie met vloerverwarming. Een grondwarmtepomp maakt gebruik van een open of gesloten systeem. Er moet een bron worden geboord tot ongeveer 150 meter diepte, afhankelijk van de warmtebehoefte. Welke grondwarmtepomp het meest geschikt is voor uw woning hangt af van de hoeveelheid warmte die u nodig heeft. 

Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van uw woning. Bij een ventilatiewarmtepomp heeft u geen buitenunit nodig en er wordt ook geen gebruik gemaakt van een bodembron. Deze vorm warmtepomp is zeer geschikt voor kleinere woningen zoals flats en appartementen. Er zijn verschillende soorten ventilatiewarmtepompen op de markt. Wilt u weten of uw woning hiervoor geschikt is en welke warmtepomp voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op. 

Subsidie

Wist u dat er subsidies beschikbaar zijn voor het verduurzamen van uw huis? Kijk op de energiesubsidiewijzer of u in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie of kijk op Investeringssubsidie duurzame energie voor een subsidie vanuit de overheid.

 

Meer weten of afspraak maken?

Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden en kosten voor het installeren van een warmtepomp in uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op.