Goes Plooy, installateur voor cv installaties
in de regio Heiloo en Haarlem

Centrale verwarming bestaat uit drie onderdelen: een cv ketel, een verspreidingssysteem en een thermostaat. De verspreiding van warmte door de woning gaat via leidingen, radiatoren, convectoren en/of wand- en vloerverwarming. Via de thermostaat heeft u grote invloed op de efficiëntie van het verwarmingssysteem én op de stookkosten. Bent u op zoek naar een nieuwe cv ketel omdat deze niet meer functioneert, uw ketel verouderd is of omdat u wilt besparen met een duurzamer alternief? Dan bent u bij ons aan het juist adres!


Goes-Plooy is partner van o.a. de bekende cv ketel merken: Remeha, Nefit, Intergas, Daalderop en Itho. Deze cv ketel fabrikanten zijn zich er namelijk van bewust dat een perfecte installatie een must is om de cv ketel optimaal te laten presteren zodat u op uw beurt maximaal van uw ketel kunt genieten!


Goed onderhoud en goed gebruik verbetert het comfort in uw woning of bedrijfspand, het vermindert milieubelasting en het bespaart u ook nog eens geld. De installatie van een centrale verwarming is iets waar u een vakkundige installateur voor nodig heeft. De vakkundige installateurs van Goes Plooy staan voor u klaar!

Lage temperatuur verwarming

Lage temperatuur verwarming is simpelweg het verwarmen van uw woning met een lagere temperatuur water dat door de CV stroomt. Normaal gesproken is de water temperatuur ongeveer 80 graden. Bij een lage temperatuur verwarming wordt de temperatuur ingesteld op maximaal 55 graden. Let wel op, dat uw woning hiervoor goed geisoleerd dient te zijn, zodat u wel een comfortabel warm huis heeft. Daarnaast is het afgiftesysteem wat gebruikt wordt van belang, deze moet wel over het vermogen beschikken om de ruimte met een lagere water temperatuur alsnog te kunnen verwarmen.


Wilt u meer weten over lage temperatuur verwarming? Neem contact met ons op, de installateurs van Goes Plooy kunnen u hier alles over vertellen.  

radiatoren

Verwarming van een ruimte of woning kan via meerdere manieren plaats vinden. Zo zijn er radiatoren, vloerconvectoren (in convectorputten) en vloerverwarming. Radiatoren zijn in vele soorten, maten en merken leverbaar. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen normale paneelradiatoren, handdoekradiatoren en designradiatoren. De meeste radiatoren worden aangesloten op het centrale verwarmingsysteem, maar er zijn ook mooie elektrische radiatoren te verkrijgen.

vloerconvectoren

Dit zijn convectoren zie zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken doordat ze in convectorputten geplaatst worden, u kijkt dan niet langer tegen radiatoren op, want deze zijn mooi in de vloer verwerkt. Bij huizen met grote raampartijen wordt hier veel gebruik van gemaakt. Er zijn vele soorten en maten leverbaar met verschillende soorten roosters. Afhankelijk van het vermogen dat de vloerverwarming nodig heeft wordt gekeken wat voor u de beste oplossing is.

vloerverwarming

Vloerverwarming wordt aangebracht onder je vloer, waardoor je 's winters altijd heerlijk warme voeten hebt en je huis onzichtbaar wordt verwarmd. Ook hierin zijn verschillende soorten en systemen leverbaar. Afhankelijk van uw vloer informeren wij u graag over de mogelijkheden voor uw woning of kantoorpand.

Goes Plooy is o.a. partner van:

Remeha

Nefit

Itho Daalderop

Intergas

WAT IS KOOLMONOXIDE?

Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. De onvolledige verbranding treedt vooral op bij te weinig aanvoer van verse lucht of bij vervuiling of defecten van de branders in het toestel. De oorzaak ligt meestal bij een slecht onderhouden gastoestel én te weinig ventilatie.

 

Daarnaast kunnen ook gescheurde, losgekoppelde, verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen, gescheurde gemetselde schoorsteenkanalen of een foutieve installatie van toestellen die fossiele brandstof gebruiken zorgen voor koolmonoxide in een woning. Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar: u proeft of ruikt het niet, dus wees alert.


Wanneer moet u zich ongerust maken?

  • Als de vlam in het gastoestel oranje is in plaats van blauw en als de vlam hoger dan normaal is;
  • Als de vrijkomende waterdamp niet via de afvoer verdwijnt, waardoor de ramen beslaan.


Hoe voorkomt u koolmonoxide vergiftiging?

  • Zorg voor een vakbekwame CV gecertificeerde monteur die jaarlijks uw CV installatie onderhoud en controleert;
  • Zorg voor goede ventilatie en verse toevoer van lucht;
  • Plaats koolmonoxide melders;
  • Als uw schoorsteen op het rookkanaal is aangesloten, laat deze dan regelmatig controleren.

co vakmanschap

Vanaf 1 april 2023 moeten (gas) verbrandingsinstallatiebedrijven in het bezit zijn van een BRL 6000-25 certificaat. Dit certificaat wordt pas toegekend als alle installatiemonteurs in het bezit zijn van een Bewijs van Vakmanschap CO. Vanaf 1 april 2023 mogen alleen nog monteurs die in het bezit zijn van het CO Vakmanschap werkzaamheden aan uw (gas) verbrandingsinstallatie uitvoeren. UIteraard beschikken onze monteurs over het Bewijs van CO Vakmanschap en daar zijn wij ook trots op. Bekijk hier ons BRL 6000 - 25 certificaat.

Op zoek naar een betrouwbare installateur voor uw cv installatie?