Home - verwarming Goes Plooy.png

Verwarming

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder een verwarmingsinstallatie. Altijd de juiste temperatuur in huis, warm water onder de douche, in bad en in de keuken. Een verwarmingsinstallatie bestaat uit veel onderdelen: het belangrijkste en bekendste onderdeel is de warmtebron, de cv-ketel of ook wel verwarmingsketel genoemd.
 
Naast de verwarmingsketel zijn er de afgifte-elementen; radiatoren, convectoren of vloerverwarming. Deze worden met elkaar verbonden via het leidingwerk.
 
Goes-Plooy heeft ruime ervaring met deze verwarmingssystemen en is erkend installateur. Van een ‘simpele’ normale verwarmingsinstallatie tot een geheel uitgebreide versie, voorzien van meerdere groepen, regelingen en ketelhuizen. Onze vakkundige installateurs staan voor u klaar. Heeft u vragen? Wilt u meer weten? Of wilt u gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

CV- en HR-installaties


Centrale verwarming bestaat uit drie onderdelen: een cv ketel, een verspreidingssysteem en een thermostaat. De verspreiding van warmte door de woning gaat via leidingen, radiatoren, convectoren en/of wand-/vloerverwarming. Via de thermostaat heeft u grote invloed op de efficiëntie van het verwarmingssysteem én op de stookkosten. Bent u op zoek naar een nieuwe cv ketel omdat deze niet meer functioneert, uw ketel verouderd is of omdat u wilt besparen met een schoner/economischer alternatief? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Goes-Plooy is partner van de bekende cv ketel merken: Remeha, Nefit, Daalderop en Itho. Deze cv ketel fabrikanten zijn zich er namelijk van bewust dat een perfecte installatie een must is om de cv ketel optimaal te laten presteren zodat u er op uw beurt maximaal van uw ketel kunt genieten! Goes Installaties heeft speciaal voor u een methode voor u ontwikkeld om te bepalen welke cv ketel voor u geschikt is. Zo is er de cv vragenlijst. Hiermee kunt u, door een aantal eenvoudige stappen te doorlopen, bepalen welke cv ketel er in uw situatie het meest geschikt is. Goed onderhoud en goed gebruik verbetert comfort in huis, vermindert milieubelasting en bespaart u geld. De installatie van centrale verwarming is iets waar u een installateur voor nodig heeft. Meer weten of afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Wij staan voor u klaar.
Boilers


Met een boiler kunt u uw water verwarmen, op voorraad houden en zo altijd genieten van royaal warm water.Welke boiler voor u geschikt is, hangt af van uw situatie. Er zijn twee soorten boilers:

 • Elektraboilers, deze boilers werken volledig zelfstandig, dit heet ook wel direct gestookte toestellen Elektraboilers zijn hoofdzakelijk te vinden in het gootsteenkast voor warmwater in de keuken, maar ook worden deze boilers toegepast voor warmwater voor de douche
 • Cv-Boilers, dit zijn boilers die verwarmd worden door een cv-ketel, dit heet ook wel indirect gestookte toestellen. Als uw verwarming al naar wens is maar u wilt meer warm water in huis, hoeft u geen nieuwe cv-ketel aan te schaffen.
Meer weten of afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Wij staan voor u klaar.
Radiatoren


Verwarming van een ruimte of woning kan via meerdere manieren plaats vinden. Zo zijn er radiatoren, vloerconvectoren (in convectorputten) en vloerverwarming. Radiatoren in vele soorten, maten en merken leverbaar. Er kan onderscheid gemaakt worden van normale paneelradiatoren, handdoekradiatoren tot designradiatoren. De meeste radiatoren worden aangesloten op het centrale verwarmingsysteem, ook zijn er mooie elektrische radiatoren te verkrijgen. Vloerconvectoren Dit zijn convectoren zie zoveel mogelijk aan het zicht worden ontrokken doordat ze in convectorputten geplaatst worden. Hierin zijn vele soorten maten leverbaar met vele soorten roosters, roosters te verkrijgen in materialen in eiken- of beuken hout en aluminium. Meer weten of afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Wij staan voor u klaar.
Storing?


Doe deze controle voordat u ons belt

 • Is de waterdruk in de cv-installatie lager dan 1,5 bar? Vul de installatie dan eerst bij volgens de instructie

 • Is de gasdruk aanwezig? Controleer of de gaskranen bij de gasmeter en bij het gastoestel in de stand 'open' staan.

 • Is er 230vlot aanwezig op de aansluiting voor het gastoestel? Controleer of het gastoestel op het stopcontact is aangesloten

 • Geen spanning, maar bij de buren wel? Controleer dan de zekering of aardlek in de meterkast

 • Is er wel warmtevraag? Stel de thermostaat in op de hoogste stand.

 • Klokthermostaat met batterijen? Controleer dan eerst de batterijen

 • Warm tapwater? Zijn alle kranen gesloten? (geen druppelende kranen?)

 • Resetknop (ontgrendelen)? Resetknop 5 sec. ingedrukt houden

 • Storingscodes? Noteer de code op de display en geef dit door bij de storingsmelding.

Bijvullen gaat als volgt:
 • Stekker uit het stopcontact
 • Vulslang aanbrengen, gevuld met water
 • Controleer koppelingen en slangklemmen
 • Tapkraan en vulkraan langzaam openen tot 1,5 BAR is bereikt
 • Installatie goed ontluchten, meestal hoogste punt in of boven de cv-ketel
 • Stekker in het stopcontact
 • Vulslang demonteren, dop op vulkraan draaien
Alles gedaan maar nog steeds een probleem? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan voor u klaar.