Energiebesparing begint hier

Onze bespaarinstallateurs bieden slimme en voordelige energie oplossingen die gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Aardwarmte, windenergie en zonne-energie worden omgezet in stroom of warmte voor uw woning. Met een HRe ketel,
warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen kunt u al gauw wonderen euro's per jaar besparen. Wilt u meer weten over de bespaarmogelijkheden voor uw woning? Neem dan contact met ons op voor advies, tips en voordelen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

HRe ketel


Dankzij jaren van innovatie en productontwikkeling zet Remeha opnieuw een enorme stap vooruit: de introductie van de eerste HRe®-(combi) ketel ter wereld. Met een Hoog Rendement (HR) en met de ‘e’ van elektriciteit: de Remeha eVita HRe®-ketel. De eVita is een soort privé energiecentrale voor warmte, warm water én elektriciteit. De ketel biedt alle comfort en bespaart tot wel 25% van uw energienota. Bij aanschaf kunt u aanspraak maken op de subsidie Duurzame Warmte van de overheid, want de elektriciteit die de Remeha eVita opwekt komt tot stand met maar liefst 60% minder CO2-uitstoot dan in een grote elektriciteitscentrale. De Remeha eVita wekt door zijn hoge rendement van 140% veel efficiënter elektriciteit op dan een grote elektriciteitscentrale. Hierdoor is de uitstoot van CO2 per kWh maar liefst 60% lager dan van de stroom die u van uw energiebedrijf betrekt. Deze CO2-reductie staat gelijk aan de besparing die u bereikt door 4 maanden per jaar uw auto te laten staan (gebaseerd op een middenklasse auto, op basis van 20.000 km per jaar). Omdat de eVita elektriciteit opwekt neemt u veel minder stroom af van het elektriciteitsnet. De kostprijs van de zelf opgewekte stroom ligt ook nog veel lager. De besparing op uw energiekosten is daardoor fors, maar uiteraard afhankelijk van uw woning en huishouden. In het schema hiernaast vindt u een realistische indicatie. Met de Remeha Intelligent Energy Match kunt u inzicht krijgen in de verwachte besparingen die de Remeha eVita in uw leefsituatie kan realiseren.
Warmtepomp


De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze gratis aardwarmte is altijd ruim voldoende aanwezig en kan eenvoudig worden ingezet voor de verwarming een woning, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts. Een warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor de producten koud worden. De warmtepomp doet dit andersom, hij haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van de woning. Het enige dat wordt verbruikt om de woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien.
Zonneboiler


De zon levert gratis duurzame energie en een zonneboiler maakt hier dankbaar gebruik van. Een zonneboiler levert warm water voor keuken, badkamer, vloerverwarming, zwembad en zelfs voor uw wasmachine. Uw kunt met een zonneboiler ongeveer 50% besparen op de kosten van het verwarmen van uw tapwater. Rendement zonneboiler Een derde van uw gasverbruik gebruikt u voor het verwarmen van tapwater. Een zonneboiler bespaart hierop de helft. U kunt dus zelf uitrekenen wat u aan gas kunt besparen. De stijgende gasprijzen (afgelopen jaren 8% per jaar) zijn opzich al reden om te kiezen voor een zonneboiler. U bespaart met een simpele zonneboiler al rond de 250m3 gas. Daarnaast werkt het ook comfortverhogend, aangezien u snel over warm water kunt beschikken op meerdere plaatsen in het huis.
Zonnepanelen


Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf gemakkelijk stroom opwekken. Het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die u vervolgens gewoon via het stopcontact kunt gebruiken. Met zonnepanelen op uw dak wekt u zelf groene stroom op en spaart u zowel het milieu als energiekosten. Wij beschikken als Bespaarinstallateur over een breed assortiment zonnepanelen voor het kopen van de juiste zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energierekening. Een investering in zonnepanelen verdient zich gemiddeld terug in 8 a 10 jaar. De opbrengst verschilt per paneel. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). 1 Wp staat in Nederland gelijk aan ongeveer 0,8 kilowattuur (kWh). Een paneel met 250 Watt-piek levert dus 200kWh aan stroom per jaar, waarmee u zo’n €45,- bespaart. Het installeren van zonnepanelen kunt u beter overlaten aan een getrainde vakman. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen op een zorgzame manier wordt gelegd en aangesloten. U bent dan tevens verzekerd van een goede service en garantie op de installatie en de zonnepanelen. Indien u als bedrijf in zonnepanelen investeert kunt u dit al in 3 of 4 jaar terugverdienen. Fiscale voordelen Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende regelingen van de Belastingdienst op het gebied van duurzame en energiebesparende investeringen. Deze fiscale voordelen (EIA, KIA) maken het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen. U kunt tot wel 70% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst. BTW terugvragen Het is mogelijk om de BTW op uw zonnepanelen terug te krijgen. Deze regeling is in feite nog interessanter dan de eerdere subsidie regeling. Hiervoor moet u zich aanmelden als ondernemer.
Hotfill


Bijna iedereen heeft tegenwoordig een vaatwasser en/of wasmachine in huis. Dit zijn energieverslindende apparaten, maar er is een manier om het elektriciteitsverbruik te beperken: vullen met warm water door middel van een hotfill! In een gemiddeld gezin draait de vaatwasser minstens een paar keer per week en ook de wasmachine heeft weinig vrije dagen. De wasapparaten laten koud water in en verwarmen dit met een elektrisch verwarmingselement. Zelfs bij een wastemperatuur van 40 graden of lager is veel energie nodig om het water te verwarmen. Bij een gezin van vier personen loopt de teller al gauw op naar 300 kWh per jaar! Een slimme truc om deze apparaten zuiniger te laten werken, is hotfill. Het hotfill apparaat wordt dan aangesloten op de warmwaterkraan, waardoor er door de boiler verwarmd water gebruikt kan worden. Elektrisch bijverwarmen is niet nodig. Bijkomend voordeel: de wasbeurt is sneller klaar!
LED verlichting


Wij werken samen met de duurzame elektricien Swart Elektrotechniek zodat wij u een totaalpakket voor verduurzaming kunnen aanbieden. En LED verlichting hoort daarbij. LED lampen zijn om verschllende redenen beter voor het milieu én uw portemonnee dan vrijwel alle andere verlichting, in ieder gevan beter dan de conventionele technologieen voor verlichting zoals de gloeilamp, halogeenlampen, TL-verlichting en spaarlampen. LED lampen besparen energie LED lampen gebruiken veel minder energie dan gloeilampen, halogeen lampen en zelfs minder dan spaarlampen en TL-verlichting. De besparingen zijn het grootst t.o.v. gloeilampen en halogeen. Omdat veel energie nog niet schoon wordt opgewekt levert energiebesparing een grote bijdrage aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2. Langere levensduur LED lampen hebben een veel langere levensduur, ze gaan vaak wel tot 20x langer mee dan conventionele lampen. Dit bespaart op onderhoud maar is ook goed voor het milieu omdat voor de productie van verlichting energie nodig is en vaak ook schaarse grondstoffen worden gebruikt. Minder stoffen die schadelijk zijn voor het milieu LED lampen bevatten veel minder schadelijke stoffen dan veel andere verlichtingsoplossingen. Spaarlampen bevatten bijvoorbeeld kwik. Dat is de reden dat wordt aangeraden een ruimte te ventileren als een spaarlamp is gebroken en moet een spaarlamp worden ingeleverd bij chemokar of milieustraat.